Exemple De Acizi Nucleici

Exemple De Acizi Nucleici. Acizii nucleici sunt biomolecule de tip lant care au functia de a depozita si transfera informatia genetica. Acizii nucleici sunt polimerii fundamentali pentru construirea vieții.

Curs 12 AMG - Virusologie. Caractere Generale - [PPT ...
Curs 12 AMG - Virusologie. Caractere Generale - [PPT ... from reader012.documente.net
Acești acizi se găsesc în nucleele celulelor și ajută la sintetizarea proteinelor, reproducerea celulelor, stocarea și transmiterea informațiilor celulare și guvernarea proceselor chimice ale celulei. Acizii nucleici sunt de doua tipuri: Rolul biologic al acizilor nucleici constă în faptul că în ei este codificată informaţia genetică şi datorită lor, această informaţie se transmite.

Acizii nucleici sunt biomolecule esențiale mari pentru toate formele de viață și includ adn și arn.

Acizii nucleici sunt compuși chimici naturali, care servesc drept molecule primare purtătoare de informații din celule și alcătuiesc materialul genetic. Aceste două tipuri de acizi nucleici sunt prezente în toate organismele vii, având rol important în desfăşurarea proceselor vitale normale şi patologice; Acizii de exemplu, infectarea adn cu papilomavirusul uman poate duce la apariţia negilor şi a displaziilor în diferite zone ale corpului, dar. Pe langa nucleozidele ce intra in structura acizilor nucleici, unele ribonucleozide se gasesc si sub forma libera, de exemplu.



Related Posts To Exemple De Acizi Nucleici


Exemple De Acizi Nucleici Rating: 4.5 Posted by: erikamnht

Search Here

Popular Posts

Total Pageviews

Recent Posts

Partners